Kompostering av matavfall

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Kompostering av förmultningsbart matavfall
Enligt föreskrifter om avfallshantering för Hedemora kommun, får man kompostera matavfall på den egna fastigheten under förutsättning att komposteringen sker i skadedjursäker behållare och på sådant sätt att olägenheter för människors hälsa eller miljö inte uppstår.

Exempel på komposterbart matavfall
Till komposterbart matavfall hör t.ex. matrester, frukt- och grönsaksrester, äggskal, kaffefilter med sump, skaldjursskal och ofärgat hushållspapper.

Skadedjursäker behållare
För att en behållare ska vara skadedjursäker krävs att hål eller springor i behållaren inte är större än 5 millimeter.

Isolerade behållare
För att varmkompostering ska kunna nyttjas under hela året, ska komposteringsbehållaren vara isolerad. Mikroorganismer tål 2-70 grader, men dock inte under 0.

Logga in

För att använda e-tjänsten loggar du in med din e-legitimation. Du kan när som helst under din registrering välja att spara och fortsätta senare. Ditt sparade ärende hittar du under Mina sidor.

Registrerar du ett ärende för ett företag eller förening kommer du att fylla i företagets eller föreningens uppgifter, men du måste logga in med din personliga e-legitimation för att det ska vara möjligt att följa ärendets handläggning. Du som loggar in blir därmed kontaktperson i företagets eller föreningens ärende. 


 

För frågor, vänligen kontakta Servicecenter.

Tel: 0225 - 340 00

e-post: kommun@hedemora.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Din behållare måste vara skadedjursäker och isolerad

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa